Close

Znáte výhody grilování na kameni? Výsledkem jsou zdravé pokrmy!

Fotografie: grilování steaku na kameni

Masíčko i zeleninu si můžete připravit hned několika způsoby, jako jsou vaření, pečení, smažení a grilování. Poslední zmiňovaný způsob je pro mnohé strávníky nejchutnější. Grilovat lze na kontaktním, plynovém a kotlovém grilu.

Většina lidí má grilování spojené s letní sezónou. Není nad to si posedět na čerstvém vzduchu, popíjet s přáteli a pochutnat si na lahodných pokrmech. Jenže grilovat se dá kdykoliv během roku, hezky doma v kuchyni. Možná se vám zdá, že to postrádá to pravé kouzlo, ale na chuti to nic nemění. Vyzkoušejte kámen na grilování, na kterém si snadno šťavnatý steak i grilovanou zeleninu připravíte.

Na čem můžete grilovat?

Známé a používané jsou grily dřevěné otevřené a kotlové. Tyto varianty jsou levné a snadno se s nimi manipuluje. K nevýhodám patří zdlouhavé čekání na rozpálení i horší čištění a kouř. Elektrické modely mohou být klasické, kontaktní i raclette. Díky nim si vytvoříte nezaměnitelnou atmosféru na balkoně i doma v kuchyni. Oceníte jednoduchou regulaci teploty i minimální riziko spálení jídla. Plynové možnosti jsou klasické, kontaktní, RBS i lávové. V tomto případě je jisté expresní rozpálení, možnost regulace teploty, příprava pokrmů bez kouře, ale také vyšší pořizovací cena. Kámen na grilování si oblíbíte nejvíce. Maso na něm připravíte snadno a zdravě.

Na kameni se nic nepřepaluje

Pokud dáte přednost grilování na kameni, počítejte s chutnými a zdravými pokrmy. Určitě byste měli vědět, že při přípravě se jídlo nedostává do styku s ohněm, takže nedochází k připalování. Navíc neodkapá ani tuk. Masíčko a zelenina se dělají na ohni, ale nejsou v kouři. Jen tak si finální verze pokrmu zachová svou reálnou chuť.

Jaký kámen koupit?

Kámen na grilování je po všech stránkách výhodný pro začátečníky, ale ocení ho rovněž zdatní grilmeni. Ať už sáhnete po lávovém, či žulovém kameni, spokojenost je zaručena. Budete ohromeni jednoduchou přípravou potravin i čištěním grilu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *